't Alternatief
Het buro voor ondersteuning op het gebied van Personeel & Organisatieadvies, Mediation en Coaching

(Echt) scheidingsmediation

 

 

Scheiden

Scheiden van je partner is een moeilijke beslissing die je niet zomaar neemt. Het gaat gepaard met angst om je partner (en je kinderen) pijn te doen en geeft ook onzekerheid over hoe je leven eruit gaat zien na de scheiding.

Een onafhankelijke en neutrale mediator kan jullie helpen de dingen op een rijtje te zetten.

De echtscheiding heeft gevolgen voor de partners en voor eventuele kinderen. Vaak zijn de gevolgen voor de kinderen en minst verdienende partner het meest ingrijpend. Kinderen beleven de scheiding van hun ouders doorgaans als een aardbeving in hun bestaan. Alle zekerheid die zij tot dan toe hadden wordt weggeslagen. Vaak hebben kinderen schuldgevoelens en denken zij dat het aan hen ligt.

De ervaring leert dat het belangrijk is dat de reden van de scheiding goed begrepen wordt. Zowel de partner als de kinderen hebben er recht op te weten dat de andere partner de relatie wenst te beëindigen en vooral waarom. Een scheiding die op verzoek van één van de partners is begonnen en waarbij de reden van de scheiding niet goed is verteld of begrepen, zal vaak niet goed geaccepteerd worden door de andere partner en de kinderen. Het is dus belangrijk om open kaart te spelen en elkaar ook de tijd te gunnen om dat goed te verwerken. Dat geldt zowel voor de partners als voor de kinderen. Wees eerlijk tegen elkaar, maar zonder elkaar onnodig pijn te (willen) doen.

 

Vraag de speciale en uitgebreide folder aan